America here we come ! Dag 2

82We hebben allemaal lekker geslapen. Prima bedden, maar wel een beetje smal. Zo af en toe een elleboog in je gezicht is niet prettig, maar ja, je klaagt niet, je bent op vakantie hè ?

De boeking van het hotel is exclusief ontbijt, dat blijkt gebruikelijk te zijn. Dat houdt niet in dat je niet kunt ontbijten. Integendeel. Het wordt gezien als uit eten gaan en wordt dus uitgebreid verzorgd. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Zeer uitgebreid en lekker.

Dan wordt het tijd LA te gaan ontdekken. Eigenlijk zonder veel verwachtingen van start gegaan, maar als je er een beetje in verdiept is er veel te beleven. We hebben een paar doelen vastgesteld: Iets van Hollywood zien, iets van Beverly Hills, het strand. Niet te ambitieus, maar toch. We konden wel een tour boeken, maar dan ben je zo gebonden en we wisten niet hoe laat we wakker zouden zijn. Dus zelf maar rijden.

We zijn begonnen in Olvera, een Mexicaanse wijk, opgericht door de heer Olvera, Rechter van beroep rond 1800, met daar aan gekoppeld Chinatown. Dat ligt er pal naast. Dit hebben we snel gevonden en het ziet er allemaal wel leuk uit. Heel authentiek en je waant je even in Mexico. Omdat het zo dicht bij Hollywood ligt, komen we al snel in contact met een filmploeg die een aantal schaars geklede dames aan het filmen is. Het lijkt een soort videoclip te worden, maar later staat er iemand iets te presenteren, dus we weten het niet. Dichtbij is er een Mall. Daar hebben we veel van gehoord van verschillende mensen dat je daar zo leuk kan winkelen. Nou dat valt tegen, maar het zal wel niet een echte zijn geweest dus we gaan het nog wel een nieuwe kans geven. Wat wel duidelijk is, dat de kleding wel echt goedkoop is. Mooie spijkerbroeken voor $ 39,90 omgerekend zo’n Eur. 25,00.

Dan maar op zoek naar Hollywood Boulevard, met de Walk of Fame, waar alle filmsterren hun eigen tegel hebben. Je denkt met een GPS is dat zo gevonden, nou dat valt tegen. LA is zo groot als half Noord Brabant en daar zijn nogal wat gelijksoortige namen, dus dat viel ook even tegen. Niet gevonden dus. Dan maar Sunset Boulevard, met de mooie winkels, Ook niet gevonden. Hadden we toch maar die tour genomen denk je dan.

We hebben inmiddels wel de HOLLYWOOD letters in de bergen gezien. Die wilden we wel van dichterbij bekijken. Op gevoel naar de letters toegereden, en wat blijkt: een GPS is toch niet altijd het beste, zelf zoeken loont, want we zijn redelijk dichtbij gekomen om een paar leuke foto’s te maken.

Het is dan 13.00 uur, dus we beginnen wat honger te krijgen. Een wat duister Thais restaurantje binnen gegaan, met een “licht” onaantrekkelijke vrouw van boven de 70 in de bediening, maar wat blijkt: heerlijk gegeten.

Dan maar naar Beverly Hills. We rijden twee bochten om en we rijden in een mensenmassa, waarvan we verdenken dat ze zich naar een toeristische attractie begeven. En ja hoor, we staan nidden op Hollywood Boulevard, op de walk of Fame ! Snel de auto geparkeerd en daar lekker rondgelopen. Wat je daar allemaal tegenkomt, is met geen BLOG te beschrijven. Dat doe ik dan ook maar niet. Zeer geslaagd dus. Natuurlijk ook Sunset Boulevard tegengekomen, daar niet gestopt, want we wilden nog Beverly Hills zien en het strand.

Koers gezet op Beverly Hills dus. Bestemming Rodeo Drive, de PC Hoofdstraat van Beverly Hills. Bij aankomst in Beverly Hills even een paar keer een andere afslag genomen, want je ziet me daar toch huizen staan, ongelofelijk. En de auto’s die er voor de deur staan kosten bij elkaar net zo veel als het huis. Rodeo Drive snel gevonden. Een indrukwekkende straat met veel dure auto’s langs de weg en dure mensen op de stoep. We stappen maar niet uit, want het is al 17:30 en we hebben het gezien, done that, been there, dus afvinken die handel en door.

Bestemming Venice Beach. Hoge verwachtingen om schaars geklede dames over de boulevard te zien skaten. Ook de natuur is belangrijk, dus de zee, het strand en de vogels krijgen ook aandacht. Omdat het al wat later is, en het wat frisser wordt, is het niet druk op het strand. De schaars geklede dames zijn opeens vrouwen van boven de 50 geworden met vesten aan en hondjes aan de riem, een afknapper dus. Op de zee, het strand en de vogels kun je gelukkig wel bouwen. Mooi schouwspel van pelikanen of aalscholvers, daar zijn we het hier nog niet over eens, die duiken in de zee om vissen te vangen. Onderweg heeft Kenny trouwens nog een kolibrie zien hangen in een struik, vet he ?

Na het strand maar naar het Hotel gegaan, want we willen vandaag een dikke Hamburger eten. Alles is dik en groot hier. De mensen, de auto’s, de drank wordt geschonken in glaswerk waar wij onze bloemen in zetten. Dus dan zullen de Hamburgers ook wel groot zijn. Nou dat viel uiteindelijk wel mee die grote Hamburgers, maar ze waren wel lekker. Nu zijn we wat aan het gamen en Bloggen, en maken we ons op voor de reis van morgen. We gaan 615 km rijden naar Scottsdale, dicht bij Phoenix gelegen. Dit is eigenlijk een tussenstap naar de Grand Canyon, maar ik hoop dat er in Scottsdale ook wat te beleven is.

Tot nu toe dus alles OK, en tot morgen maar weer.

de auto

groepje

walk of fame

Volg op Bloglovin

 

Aantal keer gelezen :319