America here we come ! Dag 20

Het zou vandaag weer een rustige dag moeten worden. Maar dat zit eigenlijk niet zo in onze aard. Als we te lang niets doen, krijgen we vaak het idee dat we toch iets moeten gaan doen. Ook nu weer. Na een dagje niets doen, wilden we naar Universal Studios Hollywood.

We zijn er wel 150 km vandaansanta barbara_9, maar het is eigenlijk toch te dicht bij om niet te gaan. Op onze eerste dag van de vakantie konden we het ook doen, maar toen hadden we maar één dag in LA en die wilde we toch besteden aan het bezoeken van de stad zelf en niet een pretpark. Dus we gaan naar Universal Studios. Om 8:00 gaat de wekker en dat is gewoon vroeg op een vakantie. Nou zijn wij vanteeffeltjes toch allemaal wel avond mensen, want tot laat opblijven kunnen we allemaal heel goed, maar ’s-Morgens op staan gaat met wat meer moeite. Als hoofd van de familie moet ik natuurlijk als eerste op. Met
enige moeite krijg ik er daarna Kayleigh ook wel uit. Die andere twee nachtbrakers gaat wat moeilijker. Kenny na enig porren en na twintig keer een kussen op z’n hoofd te hebben laten neerkomen is hij er ook wel over eens dat hij er uit moet komen. Dan nog project Jeffrey. Standaard antwoord is iedere morgen: “Nee ik kom er niet uit”. OK, dan plan B, dus ook kussens op zijn hoofd en hem even met rust laten, later nog een keer wat pesterijen en ja dan is het ook niet leuk meer om in bed te blijven liggen.

Deze rituelen hebben wel tot gevolg dat we pas om 9:30 klaar zijn om te vertrekken en dan hebben we nog niet ontbeten. Dat doen we onderweg wel, want om nu in het restaurant te gaan eten, duurt te lang. We rijden weg en komen al snel een supermarkt tegen waar we wat inkopen doen. We kopen o.a. een stokbrood, leverworst, en kalkoenfilet. Dit lijkt nog het meest op wat we thuis gewend zijn en dat beginnen we al te missen. Omdat we geen bestek of iets dergelijks bij hebben, moeten we alles met de hand doen, stokbrood met leverworst, nou daar kun je wel iets bij voorstellen denk ik.

Rond 10:00 uur zijn we dan toch wel op weg. 150 km, dus ongeveer 1,5 uur rijden. Het gaat voorspoedig tot we 40 mijl voor Los Angeles komen. File, en wat voor een. Er één die stil staat. Het duurt ongeveer een half uur, wat betekent dat we om 12:00 in het park aankomen. Gelukkig is het park tot 21:00 uur geopend, dus tijd genoeg. Bij de zelf service balie tickets “uit de muur getrokken” wat ons al een wachtrij van 40 meter bij de ticket verkoop scheelt. Het is prachtig weer, ik denk zo rond de 30 graden.

santa barbara_10Ja, wat moet je van dit park zeggen. “Awesome” denk ik, gewoon vet. Een goede combinatie van shows, films en attracties. In tegenstelling tot andere parken zijn de attracties in de minderheid wat wij wel leuk vinden.

  • We beginnen bij Waterworld (gelijknamige film met Kevin Kostner) wat een spektakel show is met veel actie, water en vuur. Dit alles opgevoerd door echte acteurs, die in verschillende films en/of TV series hebben gespeeld, zie bijgaande foto.
  • De 4D film Shrek is de volgende attractie. We hebben deze film al eens gezien in Warner Bross in Duitsland, maar hij blijft leuk
  • De wereld bekende Hollywood tour, die je langs de studio’s voert waar vele opnames worden gemaakt van bekende TV series en films. Ook zitten er een aantal spektakulaire attrakties tussen om het geheel wat smeuïger te maken. Bijvoorbeeld een aardbeving in een metrosattion meemaken en de crash scène bezoeken van een Boeing die ook echt in de film War of Worlds is gebruikt. Ook de set van de Gladiator is zichtbaar. Voor de liefhebbers van Desporate Housewifes is het wel leuk om door de straat te rijden waar de opnames ook echt zijn en nog worden gemaakt.
  • We komen bij de Simpson ride aan, maar dat is een roller coaster en Jeffrey en ik houden meer van cultuur ….. Daarom gaan Kenny en Kayleigh maar alleen.
  • Volgende attractie Jurassic Park, een rivier attractie waar je in een boot met 30 mensen door een snelstromende rivier gaat tussen de dinosaurussen en eindigt met een bijna vrije val van 40 meter hoog in het water, kletsnat, maar wel heel gaaf.
  • Dan naar een theater-achtige show over special effects, waar Kenny als vrijwilliger wordt aangewezen om het tromgeroffel in de film van King Kong na te synchroniseren. Heel leuk gebracht allemaal en af en toe zelfs leerzaam.
  • De volgende attractie is “Backdraft, een show over vuur en explosies rondom de gelijknamige film met Kurt Russel.

Het is inmiddels 19:00, dus we gaan nog wat eten en lopen door de uitgang van het park door Universal City, wat ons weer een beetje terug laat denken aan Fremont street in Las Vegas. Vol met vertier, lichtjes en optredens. Alle winkels zijn open en we kopen nog schoenen voor Kenny (basketbal) en Kayleigh (gymschoenen). Rond 21:30 gaan we naar de auto en rijden we terug naar het hotel. Rustig onderweg, dus voor 23:00 zijn we terug. Nou nog even tijd om wat te lezen, gamen en BLOGGEN. We hoeven ons niet voor te bereiden op morgen, de laatste volle dag van de vakantie, want overmorgen vliegen we weer terug naar Nederland. Jeffrey is de baas morgen. Hij mag de planning doen, we zijn benieuwd.

Tot morgen !

Volg op Bloglovin

 

Aantal keer gelezen :295