Schotland 13/15

Pas aan het ontbijt overleggen we wat we gaan doen vandaag. We blijven hier in Dalmally maar 1 nacht, terwijl we op de andere adressen overal 2 nachten zijn verbleven. Deze overnachting is dus eigenlijk maar een tussenstop naar Loch Lomond waar we vandaag naar toe rijden. Omdat dit maar 1 uur rijden is kunnen we de dag nog goed ergens aan besteden.

We gaan eerst op zoek naar een kasteel ruine, slechts een paar km van hier. Leuk om zo’n kasteel binnen te gaan. Als je het verhaal op de borden leest, kun je een hele goede voorstelling maken van hoe het er hier vroeger aan toe ging. Prachtige uitzichten vanuit de torens over de meren, bossen en bergen.

Dan besluiten we naar Inverawe te gaan (spreek uit als inverow). Het is een zalmrokerij, wandelgebied en je kunt er vissen. Aldaar aangekomen laten we ons informeren wat we allemaal kunnen doen. Toen ik een jaar of 16 was, zo’n 20 jaar geleden dus, heb ik een vliegvishengel gekocht en ben daar in Nederland mee gaan vissen. Al is vliegvissen niet echt iets voor de Nederlandse wateren, toch kun je er wel mee vissen. Het is me echter nooit gelukt om er iets mee te vangen. Een van de activiteiten in Inverawa is een uur vliegvis les en daarna 2 uur vrij vissen. De kids hebben niet zoveel met vliegvissen maar ze zien aan mij wel dat ik het heel graag wil. Een van de leuke dingen van volwassen en bijna volwassen kinderen is dat ze inlevingsvermogen hebben en rekening kunnen houden met anderen. Dus ouders van kleine kinderen: “het zit er allemaal wel in, het duurt alleen even voordat het er uitkomt”. Maar goed ik dwaal af, we gaan met z’n drieen vliegvisles nemen. Kayleigh hoeft niet zo nodig dus ze offert zich op foto’s te maken in het geval er een vis per ongeluk zich verstrikt in ons haakje. Over Kayleigh gesproken, zoals ik al in mijn vorige blog schreef over vrouwendag ben ik de climax van die dag nog vergeten te vertellen: we hebben die dag afgesloten met epileer sessie ban onze ruggen !
Om twee uur hebben we de vliegvisles genoekt en moeten on nog een paar uur bezig houden want het is pas 12 uur. Dat lukt wel met koffie en een lekkere zalm sandwich, een bezoek aan de zalm smokerij en een korte wandeling.
Intussen is het wel flink gaan hozen, niet gaan regenen maar met bakken uit de hemel. Hoe laat ging het dan regenen Maarten ? Om 2 uur natuurlijk ! De instructeur laat zich pas om kwart over twee zien wat ons niet slecht uitkwam, maar droog was het nog niet. In flinke regen hebben we de les gekregen en na een half uur zag ik een regenboog forel achter mijn vlieg aan zwemmen en tjak hij zat aan de haak. Een vis van achteraf een kilo of 2 probeerde zich aan zijn lot te onttrekken, wat een heerlijk gevoel is dat. Later vangt Kenny een mog grotere en we zijn de trotse eigenaren van twee dikke regenboog forellen. Nat, koud maar voldaan. En we houden ze ook, want dat hadden we afgesproken van te voren.
Tegen vijf uur waren we klaar en gaan we op zoek naar een supermarkt, want we gaan ze wel opeten natuurlijk. Wat peper, zout en een citroen, aluminiumfolie en een wegwerp barbeque. Dan nog een geschikte parkeerplaats vinden, het weer is inmiddels opgeklaard, en schoonmaken die vissen. Een vies werkje, maar we gaan voor het volle genot, het avontuur wordt helemaal afgemaakt. Met wat brood, een biertje maken we tussen de bergen een heerlijk avondmaal en hebben we een ervaring om nooit te vergeten…..

Als we dan ook nog veilig in Loch Lomond aankomen met een betoverend uitzicht op het Loch, dan is het feestje vandaag compleet.

schotland32

schotland33

schotland34

schotland35

schotland36

schotland37

schotland38

schotland39

schotland40

schotland41

schotland42

schotland43

schotland44

schotland45

schotland46

schotland47

schotland48

schotland49

schotland50

Aantal keer gelezen :457