Azoren 1/10

Niet veel mensen weten waar precies de Azoren liggen. 4 weken geleden ik ook niet. Ze liggen zo’n 1400 km te westen van Portugal en 2400 km ten oosten van Amerika. Het bestaat uit 9 bewoonde en 8 onbewoonde eilanden. Wij zijn op weg naar de Azoren. Monique en ik samen twee weekjes er tussenuit. Ik nog herstellend van een verhuizing van Kayleigh die nu in Amsterdam, samen met drie vriendinnen woont en studeert. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn twee zoons verhuisd naar Breda. Heerlijk dat mannen en vrouwen zo verschillend zijn. De verhuizing naar Breda ging gepaard met spontane acties zoals op het laatste moment vervoer regelen, niet precies wetend wat te verwachten bij aankomst en een bij elkaar geraapt zootje aan inventaris. Nee dan de meiden naar Amsterdam.
Dat gaat wel even anders. Allereerst wordt er niet over een nacht ijs gegaan bij de keuze van het appartement. Alvorens het huurcontract te tekenen, wordt er onderling ook nog een contract opgesteld met afspraken zoals wie verantwoordelijk is voor de verzorging van de nog aan te schaffen mini hamster. Meubels, kasten, bedden, alles is gepland en aanwezig. Die zaken die er nog niet zijn werden op de verhuisdag
Gekocht bij ikea, geheel volgens planning. Een bank in Amsterdam , gratis op te halen: we hebben het gisteren gedaan. Bij jongens in Breda heeft volgens mij nog nooit een lamp aan het plafond gehangen. Nou in Amsterdam hangen ze al hoor. Zelfs nadat ze hangen wordt er nog even
opgemerkt :”Maarten, kan dat kapje niet iets dichter tegen het plafond aan ? Het zit wat ver van het plafond !” .
Heerlijk toch ? Gordijnen, schapjes, bloemen en volgens mij wierrook stokjes, het hele circus is op gebouwd. Wat nog onbreekt zijn de man, kinderen een hond en de caravan en ze leefden nog lang en gelukkig.
Heerlijk die meiden. Nou het ziet er allemaal wel prachtig uit en ze gaan een heerlijke tijd tegemoet. En uiteindelijk zijn we toch weer niet zo verschillend want toen we rond 19:00 klaar waren was het plan van de meiden eenduidig: kom, we gaan eerst bier en pizza halen en dat deden we in Breda ook.

azoren1

Aantal keer gelezen :442