Kreta 8/11: All-inclusive

Hoe ver gaat all-inclusive eigenlijk ? We doen vandaag lekker niets, gewoon aan het zwembad en aan de zee. Gewoon om 8.00 uur je handdoek op een bedje leggen bij het zwembad terwijl dat niet mag en waar wij zelf ook een hekel aan hebben, maar ja all-inclusive he ?Na het ontbijt vlijen we ons op onze bedjes en als we het maar iets te warm krijgen, glijden we als hongerige krokodillen stilletjes het water in om af te koelen.Het boek dat ik lees blijft boeien, alhoewel het over een moeder gaat die haar dochter verliest. Haar man, pop idool, rijdt met haar twee dochters onder invloed van drank en drugs de brug af belandt in de ijskoude Theems rivier . De andere dochter overleeft het, hijzelf wordt nog vermist.
Luchtige vakantiekost dus. Een beetje Zuid Kreta taferelen, alleen is er nog niet geschoten.

Het klimaat hier op Kreta is overigens wel optimaal hoor, overdag erg heet, weinig wind en de zee is aangenaam van temperatuur. De avonden zijn perfect van temperatuur zonder wind en de nachten goed door te komen. Ho ik krijg het weer warm, we moeten het water in. Een duik, een drankje en ik kan weer door. Trouwens, Hoe is het in Nederland eigenlijk ? ???? Nee dat is flauw Maarten, dat heb je niet nodig.

Omdat het resort in een baai ligt, gaan we ook even snorkelen. Blijft altijd leuke om vissen en zee-egels in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Er zijn hier geen tropische koralen en vissen, maar wel genoeg te zien en de onderwater camera eindelijk zijn werk laten doen.

Dat all-inclusive creert ook een beetje een hechte gemeenschap. Ik bedoel we worden allemaal gemerkt met zo’n armbandje zodat ze zien dat je bij de club hoort. Dat schept al een band. Wel spotten we in het zwembad een moeder met kind zonder armbandje. We lijken de jongen te herkennen als de rozenverkoper die een paar dagen geleden het Hotel binnenkwam met rozen. “50 eurocent”, roept de jongen. Als iemand seint dat hij wel een roos wil, zegt het jochie doodleuk “5 euro mister”…
Als een zee aal glij ik ongezien het water in om te zien of ik de jongen kan betrappen op illegaal gebruik van ons all-inclusive zwembad. Bij ze aangekomen hoor ik het jochie in plat Manchester accent tegen zijn moeder roepen: “allright mom, let’s do it again”. Overtuigd van zijn onschuld keer ik beschaamd terug en drink nederig mijn Tequila-sunrise leeg.

Het all-inclusive gevoel maakt je dus blijkbaar nog hebberiger dan we al zijn. Het eten en drinken bij all-inclusive is vaak niet optimaal. Het is op zich goed allemaal, maar het kan niet tippen aan een echt restaurant. Met lunch vandaag wel een toppertje: lekkere pasta met gegrilde tonijn.

Bij Jessie van Boekel is het overigens allemaal ook all-inclusive. Op zich een leuke meid die veel in haar uiterlijk investeert. Echter, als je een brommend geluid hoort om vlak daarna een onaangename geur in je neus te mogen ontmoeten, komt het negen van de tien keer van haar. Een vergelijkbaar maar iets harder geluid kan ze ook met haar mond maken. Heel leuk als je met vijf mannen in de kroeg op stap bent (ja dat vinden wij mannen soms leuk), maar als je in een all-inclusive zwembad ligt te dobberen en de bron van dit geluid is slechts 5 cm van je linkeroor verwijderd, krijgt het all-inclusive gevoel een flinke knauw kan ik je zeggen.

All-inclusive1

Aantal keer gelezen :1081

Reacties

  1. 1

    Andre Cillessen zegt

    Hebben we hier te maken met oergeluiden, Kreta staat hier bekend om,past ook in All -Inclusive.

  2. 2

    Anne-Marie Hofhuis zegt

    Oeeee , ik hoor in Den Bosch ook een oergeluid . Van een langharig beest op 4 pootjes