Kreta 1/11: Vertrek

Vandaag vertrokken voor twee weken vakantie op Kreta met Monique Maas,Joyce van Boekel en Jessie van Boekel. Een enorme uitdaging om met drie vrouwen op stap te gaan. Nu ben ik opgegroeid tussen het maandverband met drie zussen en een moeder dus dat moet lukken. Bij het inchecken blijkt dat we 1 koffer te weinig hebben geboekt. Heel vervelend want je komt dan in een zijstroom traject terecht waarbij je allereerst over je verbazing heen moet zien te komen, daarna accepteren dat je Eur 40,00 moet bijbetalen, vervolgens moet je dat ergens anders gaan betalen met pin om uiteindelijk bij de Sunweb balie te gaan regelen dat we bij de terugreis niet hetzelfde drama gaan meemaken. En zeker niet bij die hongerige Grieken.
Het moeders voor moeders gehalte begint al direct met het vliegtuig, wat voor deze gelegenheid is opgekleurd met bloemen en te veel rose. Een soepele vlucht, welliswaar met vertraging, en dito ontvangst op de luchthaven en voor we het weten zitten we in een luxe 20 persoons bus op weg naar het resort. Het cherso gehalte is enorm, 80% van de passagiers gaan in meerdere grote bussen richting Chersosinos. Wij zitten als niet-cherso gangers in een enkele kleine bus….
De reisleidster komt voor ons vertrek vragen of we uit de bus willen gaan want door onze vertraging zijn er twee vliegtuigen gelijktijdig aan gekomen en willen ze het logistiek beter in gaan delen. Omdat wij als eerste in de bus zaten, liggen onze koffers helemaal achterin. Heerlijk om de uitdrukking op het bezwete gezicht van de Chauffeur te zien, die net zijn allerlaatste koffer inlaadt. Zo’n hollandse over-enthousiaste sunweb meid die hem het goede nieuws brengt ….
We besluiten het zo te laten en de chauffeur dit niet aan te doen.
Bij aankomst op het resort krijgen we de mogelijkheid om een andere kamer te nemen tegen een geringe meerprijs. Als we in 30 graden acht verdiepingen via de trap omhoog moeten lopen om de oorspronkelijke kamer te bekijken, is het besluit snel genomen en nemen we de kamer vlak bij het zwembad en de rest van het resort met een prachtig uitzicht op de baai van Bali. We zwemmen, eten en drinken wat en het eerste wonder is geschied: Joyce heeft ontdekt dat een boek niet alleen dient om muggen dood te slaan, maar dat je er in kunt lezen en dat het nog leuk is ook. Wordt het misschien toch nog een leuke vakantie ook …

Vertrek naar Kreta1

Vertrek naar Kreta2

Vertrek naar Kreta3

Aantal keer gelezen :468