Betuttelen

Een vuurwerkmanifest hoorde ik laatst. Een manifest wat het verbod op consumenten vuurwerk nastreeft. Ikzelf ben nooit een echte vuurwerk fan geweest totdat mijn vrouw Lizzy in 2007 overleed en we de eerstvolgende jaarwisseling voor een paar honderd euro knallend siervuurwerk de lucht in hebben geschoten. We gebruiken dit tot op de dag vandaag nog steeds ieder jaar om te laten weten dat we haar nooit zullen vergeten.

Dus eerst wordt ons zwartepiet afgepakt. Een zwartepiet waarmee niemand racistische intenties heeft ondanks dat die er heel vroeger waarschijnlijk wel zijn geweest ivm slavernij.

Daarnaast voelen we ons bezwaard de vleesaanbiedingen in de supermarkt te kopen ivm de kiloknallers waar het dierenwelzijn te wensen overlaat. Dat de dieren onderling veel wreder zijn voor elkaar vergeten we maar even want dat is anders ….

Op een 5 baans weg mogen we niet harder dan 100 km/uur rijden, bij de aankoop van een nieuwe telefoon moeten we vier euro thuiskopie heffing betalen.stopbetutteling

Ik denk dat we het allemaal veel te goed hebben in Nederland. Ik denk dat we geen echte problemen meer hebben om ons druk over te maken. We leven in een klaagcultuur waar we door gebrek aan echte problemen maar dingen gaan verzinnen om georganiseerd te kunnen klagen.

En ja, het kan gevaarlijk zijn dat vuurwerk. En ja er kunnen mensen overlast van hebben. Maar dan zijn er nog wel meer zaken te noemen die gevaarlijk zijn. Gaan we die dan ook verbieden ? Gaan we de huisdieren hierna ook verbieden omdat ze overlast kunnen veroorzaken ? Waarom gaan we de auto’s niet verbieden, die zijn gevaarlijk en geven overlast ? Of laten we klunende schaatsers die tijdens de Elfstedentocht de weg oversteken gaan verbieden ! Nee ik weet het, we gaan het vuurwerkmanifest verbieden, daar heb ik last van. We gaan ze verbieden zich bezig te houden met assistent problemen en we gaan ze opdragen zich druk te maken over de duizenden mensen die iedere dag sterven in oorlogen, van de honger en door ziektes….

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :349