Tenerife dag 1

Eén van de hoogtepunten van het jaar, dat is toch wel vakantie. Heel vroeger was het voor velen een echt hoogtepunt, terwijl voor anderen een vakantie niet tot de mogelijkheden behoorde. Dit jaar is voor ons de vakantie Tenerife, één van de eilanden van de canarische eilanden. Tenerife betekent de Witte Berg, als gevolg van de hoogste vulkaanberg van Spanje die op Tenerife staat.

Stress
In de aanloop naar de vakantie is er wat voorbereiding nodig om de vakantie voor elkaar te krijgen. We gaan dit jaar met z’n drieen, Monique, Jessie en ik zei de gek. De ander vijf familieleden trekken hun eigen plan. Joyce naar Lloret, Kayleigh heeft al twee vakanties achter de rug naar Spanje en Oost Europa/Italie, Jeffrey en Kenny zijn nu met z’n zessen in Oost Europa aan het rondtrekken en Brian past op het huis dit jaar.image

De voorbereiding is eigenlijk wel redelijk voorspelbaar. Voorspelbaar ivm de geestelijke gesteldheid als het gaat om de stress voorafgaand aan het vertrek. Laten we voor de gelegenheid eens een hypothetisch geval nemen. Stel we nemen een vrouwelijk hoofd van de familie. De gesteldheid begint bij deze vrouw vaak met de uitspraak dat ze eigenlijk geen zin heeft in vakantie. Oke, geen zin betekent niet dat ze geen zin heeft, maar dat er iets anders is dat haar dwars zit. Fijngevoelig voelen wij mannen dat haarfijn aan en weten dus direct wat er aan de hand is. Niet dus. Er worden geen hints gegeven, nee dat moeten we maar zelf uitzoeken, zucht.

Ik neem de handschoen op en besluit een dag extra vrij te nemen voorafgaand aan het vertrek om de vakantie stress te verminderen en niets aan het toeval over te laten. De hypothetische vrouw van de familie moet tot 15:30 werken en ‘s-nachts om 03:00 moeten we vertrekken naar Schiphol. Veel tijd om te stressen heeft ze dus niet, dat zie ik als een voordeel en een kans hier ongeschonden doorheen te komen.

Ik sta op tijd op en als ik beneden kom draait er een was. Zonder dat ze mij de opdracht heeft gegeven stop ik de was als hij klaar is in de droger en vouw het op. Niet slecht vind ik zelf. Jessie en ik doen wat boodschappen en kopen pro actief eierkoeken want dat vind de hypothetische vrouw van de familie lekker weet ik voor onderweg. Dit zijn gegarandeerde punten die ik daarmee scoor, daar ben ik van overtuigd. Ik zorg dat het huis vandaag opgeruimd blijft en leg al mijn kleren die ik mee wil nemen alvast klaar. Ik check de vliegtickets online in en print ze uit. Het is 15:00 uur over een half uur komt ze thuis en zal de test aller testen beginnen. Over een half uur wordt onze relatie op proef gesteld en zal er mogelijk een leven voor- en een leven na dit moment zijn. Ik zit braaf op de bank Formule 1 te kijken als ze thuiskomt. De voordeur wordt net iets harder dichtgegooid dan normaal, maar ik laat niets merken. Sleutels worden terzijde gegooid en ze begint haar weg door het huis. Yes, de keuken ziet er goed uit weet ik en de was is verwerkt. Na enkele minuten door het huis gelopen te hebben zonder commentaar komt ze naar me toe. Vol verwachting bereid ik mij voor op een gepassioneerde begroeting en een lofzang waar ik jaren op door kan. Kwasie nonchalant draai ik mijn hoofd weg van Max Verstappen die goed bezig is en kijk ik haar verwachtingsvol aan.
“Waarom heb je die wasmand die boven in de badkamer staat en bordevol zit niet gewassen! Het is toch duidelijk, hoe duidelijk moet de hint zijn!”. Kak, die zag ik niet aankomen, die heb ik gemist. Ik heb de wasmand wel zien staan, maar om die nou te gaan wassen, dat is niet in mij opgekomen, stom. Al het andere wordt als normaal gezien en krijgt geen beloning. En het bleef nog lang onrustig die avond, maar toen we om 22:30 in bed lagen, merkte ik wel dat de zin in vakantie er weer was en zijn we zonder stress op tijd vertrokken naar Schiphol.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :700