Wat is het toch heerlijk om man te zijn

Al maanden verheugen wij ons op het Formule 1 weekend in Spa Francorchamps Belgie. Max Verstappen op zijn thuiscircuit met 50.000 Nederlanders om hem aan te moedigen is iets om naar uit te kijken. Samen met Jeffrey, en de mannelijke tak van de Verberne’s: Will, Rens en Simon gaan we op pad.

We vertrekken vrijdag al vroeg met de auto om bij de eerste training te kunnen zijn. Door files gaat ons geplande reisschema van 2 uur rijden de mist in, maar we zijn desalniettemin relatief vroeg op het circuit wat is gelegen in de prachtige zonovergoten Ardennen. Een massale bedoeling onder de zinderende zon die ons het hele weekend zal blijven verhitten, maakt het geheel nu al tot een bijzondere ervaring. 

Van links naar rechts: Maarten, Simon Verberne, Jeffrey, Wil Verberne en Rens Verberne.

Van links naar rechts: Maarten, Simon Verberne, Jeffrey, Wil Verberne en Rens Verberne.

We zijn met 5 mannen die gek zijn van de Formule 1. Mannen die met weinig tevreden zijn getuige de minimale bagage die we bij hebben. Niet in de laatste plaats omdat we, zoals echte mannen betamen, van alles zijn vergeten. Mannen die zich daar geen moment druk om maken en kunnen genieten van de sfeer en kleine dingen. Mannen die overnachten in een prettig huisje in de Ardennen. Mannen die de tijd van hun leven hebben al hebben ze maar één onderbroek en een krat bier bij zich.

Op zaterdag was ons eerste hoogtepunt op het circuit. Gutierrez komt ons tegemoet met 300 km/uur en moet binnen 50 meter terug naar 70 km/uur. Dat doet hij net iets te abrupt waardoor alle vier de wielen blokkeren. Het rubber vreet zich vast aan het asfalt en de wrijving zorgt voor een enorme hitte die het taaie rubber ontdoet van haar vaste vorm om haar te veranderen in een vette blauwe damp. Het blauwe goud wordt door de wind die ons goedgezind is, onze richting op gestuurd en als het onze neuzen bereikt, snuiven we de dampen gretig op alsof we door zuurstofgebrek boven water moeten komen om lucht te happen. Het oerinstinct neemt de regie over en met een kreet van verrukking wordt een orgasme maar ternauwernood voorkomen.

MAX kwalificeert zich op P2

MAX kwalificeert zich op P2

Het tweede hoogtepunt op zaterdag was de P2 positie van Max. Iedere ronde dat hij langs komt wordt er gejuigd alsof er een winnend doelpunt wordt gescoord met het Nederlands elftal. Afwisselend maar veel minder wordt hetzelfde gedaan door de fans van Rosberg als hij langskomt. Een heerlijke sfeer met respect voor alle rijders die hun kunsten vertonen in hun krappe auto’s die bulderend voorbij razen.

Drie dagen lang leven we op bier en vette hap. Drie dagen lang snuiven we de dampen van benzine, verbrand rubber en zweet.  Drie dagen lang horen we de motoren om ons heen gieren. Drie dagen lang is het heerlijk om man te zijn.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :267