Groepsdruk

Vandaag is het kwalificatiedag. Strijden om de startplaatsen voor de race van morgen. Gisteren waren we om 8:00 vertrokken vanaf ons huisje, vandaag een half uurtje vroeger. Het is ‘s-morgens al vroeg druk en we willen voor de drukte ons ontbijtje nuttigen op de tribune. De dag begint dan ook met boodschappen doen voor het ontbijt. We zitten op de tribune en snijden onze broodjes en beleggen deze met kaas en worst. Een verse koffie er bij en samen met de warme ochtendzon genieten we van de bergen om ons heen, het circuit wat zich voor ons ontvouwt en de groep waar toe we behoren.

Tot welke groep we behoren is niet helemaal duidelijk. In ieder geval onze eigen groep van vijf. De groep die er vijf dagen voor over heeft en 3000km rijden om op zondag de race te kunnen zien. We zijn overigens niet de enige. De schattingen lopen uiteen van 12000 tot 20000 Nederlanders die hetzelfde er voor over hebben. We blijken ook in de meerderheid te zijn tov alle andere nationaliteiten. De camping rondom het terrein staat dan ook vol met Nederlanders. In een restaurant waar we later vandaag gaan eten, zo’n 60 km van het circuit vandaan zit vol met Nederlanders. Nederland is Oostenrijk binnen gevallen…

Het biertje wat onder groepsdruk moet worden genuttigd.

Onder de druk van deze grote groep fanatieke Nederlanders moet Max zijn trainingen en vandaaag zijn kwalificatie afwerken. Hij zegt daar geen last van te hebben, maar dat waag ik te betwijfelen. Met z’n vijven voelen we die druk al. Als Simon iets te lang nadenkt over wat hij wil drinken ipv een biertje, wordt al een biertje in zijn hand gedrukt. Op de eerste dag verplichten we Rens een schnitzel te eten, ondanks dat hij twijfelt, omdat hij ons de hele reis gek heeft gemaakt over het eten van een schnitzel. Groepsdruk die ook ontstond toen we op donderdag stonden te wachten op de pitlane walk die maar niet kwam, door groepsdruk wel ging plaatsvinden om uiteindelijk toch niet door te gaan.

Groepsdruk die in Hamburg deze week niet heeft gewerkt. Donald Duck Trump heeft als enige van de G20 top niet de gemeenschappelijke doelstellingen onderschreven van de rest van de wereld. Donald Duck zegt: “Fuck the world”, maar dat zegt meer over Donald dan over de groep…..

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :79