Sri Lanka, we komen er aan!

Het gezin is ruim 10 jaar geleden bij elkaar gekomen. Twee gezinnen die van elkaars bestaan nauwelijks bewust waren kwamen bij elkaar en vormen daarmee een nieuw gezin. Klinkt eenvoudig, maar dat was het niet. Twee gezinnen met hun eigen  normen, waarden en gebruiken. Kleine kans dat dit zo maar bij elkaar past. Kleine kans dat dit een succes wordt tussen iedereen.

Jeffrey, de oudste van het kinderstel is een rustige gast die eerst de kat uit de boom kijkt voordat hij ergens iets van vindt.

De familie en het vriendje Jonas van Kayleigh.

Kenny, is de kat die in de boom klimt om achteraf te bekijken of dit wel slim was om te doen.

Kayleigh doet alles op haar eigen geplande manier. Niets aan het toeval overlaten, niets wordt zomaar gedaan.

Brian doet ook alles, maar zonder het te plannen. Het doet iets omdat het goed voelt, gewoon daarom. 

Joyce is de creatieve van het stel. Altijd bezig met mode, uiterlijk en slapen, veel slapen. 

Jessie ten slotte weet nog niet wat ze wil, weet nog niet wat ze later gaat doen. Ze doet haar ding en dat doet ze goed. 

Dit stel werd toen iedereen nog thuis woonde, verzorgd door Monique. Monique de verzorger, zowel op haar werk als thuis is ze iedereen aan het verzorgen zonder zichzelf de tijd te gunnen een stapje terug te doen om zelf wat meer te genieten.

Zelf denk ik de rust zelve te zijn met alle beperkingen die een moderne man in zich heeft.

Dit stel is wel een heerlijk stel. Het is een stel wat heel goed met elkaar om kan gaan. Al die jaren is er nooit een zodanig conflict geweest dat de groep maar op enige manier aan het wankelen is gebracht. Respect en geduld zijn de ingredienten van deze groentesoep die nog steeds heerlijk smaakt. De afgelopen jaren zijn de zomervakanties in verschillende samenstellingen gevierd en we moeten 10 jaar terug om een vakantie met z’n allen terug te vinden.

Dit jaar gaat het echter weer gebeuren. Dit jaar zijn we er weer klaar voor en gaan we naar Sri Lanka. Een hollandse groentesoep op weg naar een eiland naast India. “Moeders, hou uw kinderen, uw man en uzelf binnen, want we komen er aan!”.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]P

Aantal keer gelezen :200