Een heerlijk feestje

Carnaval, het blijft een bijzonder feestje. Een feestje dat veel mensen niet begrijpen en tegelijkertijd enorm veel mensen vele dagen plezier geeft. Een feestje wat met weinig ingrediënten makkelijk zes dagen is vol te houden. Je hebt muziek nodig, een leuke groep mensen en een plek waar je een drankje kunt drinken, meer is het niet. Verder gewoon lekker, lekker lopen van cafeetje naar cafe.

Bijzondere contacten tijdens carnaval waar iedereen geïnteresseerd is in elkaar en je heel makkelijk contact maakt. Je spreekt mensen die je alleen met carnaval ziet, je ontmoet ouders waar onze kinderen vroeger veel met hun kinderen hebben gespeeld, zonder dat wij ouders elkaar toen hebben gesproken. Bijzondere mensen die openhartig spreken en zich kwetsbaar durven op te stellen, heerlijk. 

Ondanks het smerige weer is het toch enorm druk in ons Oeteldonk.  Veel mensen die het weer trotseren en zich niet laten weerhouden. Ik had het maandag wel een beetje gehad. Ik  had besloten dat ik dinsdag, de laatste dag van het carnaval, thuis zou blijven. Rond 16:00 uur was iedereen de deur uit en ik had zo’n zin in boerenkool met worst, dat ik die in de supermarkt ben gaan halen. Lekker in m’n eentje met beide voeten op de bank. Een vette Netflix film op en verder niks. Monique was wel in de stad, die is niet te stoppen. De kinderen in de stad of werken, ik lekker niks.

Dan komt de kracht van Whats App en Carnaval. De ene groeps app komt tot leven als er wordt afgesproken wie, hoe laat en waar ze afspreken, ik hou me afzijdig, ik ga niet. De familie app laat weten dat ze willen meeten later die avond, ik blijf stil. Een vriendin laat van zich horen en vraagt waar ik blijf….. Monique roert zich ook in het digitale geweld en voor ik het weet sta ik in vol ornaat in de bushalte aan mijn beugelflesje Schrobbelaer te nippen als ik in de wind en regen sta te wachten op de bus…..

Ik sta later die avond met mijn zoons en hun vrienden in de kroeg en beleef het zoveelste prachtige carnavals moment, wat een heerlijk feestje.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :98