Nog een spontaan idee

De laatste keer dat ik een spontaan idee had was toen ik mijn electrische fiets in Nunspeet kon ophalen, wat niet goed afliep (https://nlgewoon-dilekli.savviihq.com/2020/05/een-spontaan-idee/). Dit keer is het idee twee dagen van te voren geboren om een paar daagjes naar Luxenburg te gaan. Geinspireerd door enkele mensen om mij heen, de ene die vorige week voor zaken op en neer ging en de andere die Luxemburg op zijn houtje kent. Luxemburg is maar drie uurtjes rijden en het weer is een stuk beter dan in Nederland, dus Monique en ik zeiden: “Gaan!”.

Hotels waren er nog wel dus we zijn neergestreken in Echternach wat in het Oosten van Luxemburg ligt, in het Mullerthal, een prachtig natuurgebied.

In een mooi hotel, gelegen aan een groot meer, dus we klagen niet. Vier dagen, drie nachten, even weg. Als we aankomen rond 16:00 wandelen we na het inchecken lekker rond het meer. Het is wat groter dan we dachten, dus het wordt een wandeling van 6 km. Na de wandeling gaan we het stadje in om een lekkere halve liter lokaal bier te drinken om te eindigen in een heerlijk Italiaans restaurant.

De volgende dag besluiten we de Luxemburgse natuur van dichtbij te gaan beleven. Een natuur die zich kenmerkt door grote bossen met prachtige rotsformaties die door miljoenen jaren erosie bijzondere vormen hebben aangenomen. De beste manier om de natuur tot je te nemen is door te wandelen. Een 23 kilometer lange wandeltocht door de bossige omgeving wordt om 11.00 aangevangen. Onvoorbereid, het hele avontuur was tenslotte een spontaan idee, beginnen we aan de tocht. Een pittige tocht met steile klimmen en afdalingen. Oorverdovende stilte in een prachtig bergachtige omgeving. De laatste 5 kilometer van deze 23 kilometer lange wandeltocht in inmiddels zonnig en warm weer, worden zwaar. De spieren gaan protesteren, we krijgen last van spieren waarvan we het bestaan niet wisten. Als Monique 4 kilometer voor het einde begint over: “Ik heb zin in een lekker koud colaatje met ijs”, zijn we verloren. 4 Tellen later zie ik namelijk continue een halve liter koud bier voor me waar ik niet bij kan. Je krijgt dat beeld niet weg en het maakt de laatste kilometeters tot een martelgang.

We proberen een manier te vinden elkaar te motiveren door te gaan. De 20-tal bruggetjes die we hebben overgestoken gaan we gebruiken om een spelletje te doen. We zijn romantisch met z’n tweeen op vakantie, dus het spelletje wordt in stijl. Op ieder bruggetje dat we tegenkomen moeten we elkaar kussen. Natuurlijk komen we dan geen bruggetjes meer tegen. Tot een paar kilometer voor het einde er nog een stuk of 10 bruggetjes komen….

Vermoeide voeten, pijnlijke spieren en schrale lippen is ons deel van de tweede dag in Luxemburg.

De volgende dag rollen we krakend en piepend het bed uit. We houden ons sterk en laten het elkaar niet weten maar lichaamstaal kun je niet verbergen. Het wordt dus geen sportieve dag, nee we duiken Luxemburg stad in. Een weinig spectaculaire stad met wel een aantal mooie gebouwen en winkels. Na een paar uur hebben we het wel gezien en besluiten de dag in het plaatsje Vianden. Een heel gezellig en touristisch plaatsje aan de voet van het gigantisch groot en mooi kasteel van Vianden. Door het grote aantal Nederlanders dat Vianden blijkbaar weet te vinden al die jaren, is de voertaal bijna Nederlands. We dineren lekker aan de rivier de Sure die het stadje doorkruist.

Het valt me op dat vandaag maar ook de andere dagen we weinig of geen mensen tegenkomen of zien in de straten en huizen. Buiten de toeristen en personeel in de winkels en restaurants. Ik verdenk Luxemburg er dan ook van dat het geen land is maar een park, een natuurpark. Een beetje zoals die HBO serie Westworld waarin mensen in een western omgeving terechtkomen en zich daar vermaken met de omgeving en de mensen. In de serie zijn de mensen robots, hier in Luxemburg zijn het wel echte mensen, denk ik…. Aardige mensen in een rijk park gezien de kwaliteit van wegen, huizen en hoe schoon alles is.

Het was een spontaan idee om met m’n meissie naar Luxemburg te gaan, maar dit idee is helemaal goed uitgepakt.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

Aantal keer gelezen :124