Verkeerde keuzes?

Omdat Joyce met een vriendin niet te lang op een plek wil blijven, vraag me niet waarom, hebben Monique en ik twee dagen van haar overgenomen. Twee dagen van een week in een huisje op het strand van IJmuiden. IJmuiden of all places, maar we zijn aangekomen. Volgens wikipedia heeft IJmuiden het breedste strand van Nederland. Ik dacht dat IJmuiden alleen maar een zeehaven had met een plek om met de boot naar New Castle te varen. Nee, het heeft meer. Wat het heeft gaan we ontdekken. Verkeerde keuze? We gaan het zien.

Het huisje is een kleine caravan zonder wielen maar op palen. Meer is het niet, ziet er prima uit, maar met een chemisch toilet, douchen uit een waterreservoir of met muntjes in het toiletgebouw en licht uit lampen met batterijen kunnen we niet van luxe spreken. 

We installeren ons en gaan in een strandtent wat drinken en eten. Het is wisselvallig weer. Als we buiten zitten te drinken gaat het regenen en als we daarom naar binnen gaan schijnt de zon als we aan het hoofdgerecht beginnen. We accepteren ons lot van weinig luxe en wisselvallig weer en sluiten de dag af met twee potjes, Yatzee….

De volgende dag gaan we fietsen. Onze eigen fietsen hebben we meegenomen en omdat we dicht bij Bloemendaal aan Zee zitten wordt dat de bestemming. Na een uurtje fietsen door de prachtige bossen en duinen begint het net voordat we aankomen een beetje te druppelen. De weerapp geeft weinig activiteit aan dus we zetten onze fietsen weg en gaan lopend op pad naar de beachclubs van Bloemendaal. Doordat het wat regent zien we niet precies waar we zijn dus we lopen in de richting van Zandvoort. Als we een kilometer gelopen hebben begint het me een partij hard te regenen dat we tot op onze onderbroek nat zijn. Nu kan ik hiervan nog wel de humor van inzien, maar Monique is dan echt niet leuk. Die lieve, zachtaardige  ziekenverzorgster die voor iedereen altijd klaar staat, verandert in een ontzettend stuk chagrijn waar niets goeds meer uitkomt. We zijn te ver om terug te gaan naar de fietsen en nog niet in de buurt van waar we willen zijn. We kunnen nergens schuilen dus we besluiten om maar door te lopen. Als twee verzoppen katten komen we bij een beachclub aan en zoeken we onze troost in een kop koffie en een thee. 10 minuten later is het droog, komt de zon door en kijken we elkaar wanhopig aan voor de keuzes die we hebben gemaakt.

Nadat we zijn opgedroogd gaan we weer terug en dan komen we pas tot de ontdekking dat we in Zandvoort zitten en onze fietsen ter hoogte van Bloemendaal staan. We hadden dat stuk dus helemaal niet hoeven te lopen….

We gaan toch lekker bij Bronze Beachclub wat drinken en lunchen onder de warme zon die inmiddels goed tevoorschijn is gekomen.

Omdat we om 20:15 een restaurant in Amstelveen hebben geboekt, gaan we op tijd weer terug met de fiets en fietsen een wederom prachtige route terug naar IJmuiden. De laatse 3 kilometers begint de lucht weer dreigend donker te worden, maar het is maar een stukje. Als we echter bij de parkeerplaats van het IJmuidense strand aankomen waar ons huisje staat, kletsen een paar dikke druppels op ons neer. Het zal toch niet? Toch wel, de regen klettert als een zotte op ons neer en als we bij ons huisje aankomen is onze onderbroek voor de tweede keer doorweekt.

Verkeerde keuzes? Ik denk het wel.

Aantal keer gelezen :108

Reacties

  1. 1

    zegt

    Heerlijk verhaal wat je ieder jaar aan het kerst dinner verteld , waarbij ook jullie kleinkinderen ooit zullen roepen ja hoor opa en oma dat verhaal kennen we nu wel ?