OMG !

Soms denk je iemand te kennen, zeker als het om Monique gaat. Soms denk je dat na 14 jaar relatie je wel een beetje door hebt hoe de ander in elkaar zit. Okay, wij mannen hebben vaak iets meer tijd nodig om onze medemens te begrijpen, zeker als het om het andere geslacht gaat, maar dat je na al die jaren nog voor verrassingen komt te staan is bijzonder.

Het is ook niet iets wat zich aan de oppervlakte manifesteert, nee het zit onderhuids, het begeeft zich ondergronds, daar waar veel andere mensen niet kijken. De meeste mensen kennen het zelfs niet eens, hebben er waarschijnlijk niet eens van gehoord, laat staan zoiets gezien. En als je na 9 maanden huwelijk met dit feit wordt geconfronteerd, ga je toch twijfelen aan het ja-woord wat je hebt gegeven. Je gaat toch nadenken of je het avontuur wat je bent aangegaan wel moet doorzetten. Kun je doorgaan alsof er niets is gebeurt? Nee, ik kan het niet negeren, niet dit, niet nu. Niet tijdens deze roerige tijden waar je op elkaar moet kunnen rekenen.

Het gebeurde een paar dagen geleden. We zaten op de bank in ons Hotel wat op onze telefoons te kijken.  Uit de telefoon van Monique kwam een zachte rustgevende mannenstem die iets aan het omschrijven was in het engels wat ik niet goed kon plaatsen. Was het een schilder die toelichting op zijn schilderij aan het geven was of een instructiefilmpje over het monteren van een grasmaaier, ik weet het niet. Ik kijk naar rechts en leun iets naar voren zodat ik een goed zicht op haar beeldscherm krijg. Het duurt even voordat ik door heb waar in hemelsnaam naar zit te kijken. Ik zie een scherp voorwerp zich vastsnijden in een enorme nagel lijkt het wel. Nader onderzoek en een toelichting van Monique brengen mij tot de conclusie dat Monique een youtube filmpje aan het kijken is van een veearts die hoeven van paarden ed opereert als er een spijker in zit of een ontsteking moet worden weggesneden, incl. wegstromend pus. In detail worden alle handelingen getoond en toegelicht. Een gruwelijk gezicht, waar Monique van kan genieten en wat ze bere interessant vindt, het was geen eenmalige toevallig filmpje wat voorbijkwam, nee: “ik kijk dit soort filmpjes wel vaker, vind ik gewoon leuk”.
omg…….

Aantal keer gelezen :91