Portugal 1

Ik ben in gevecht met 7 onooglijke gedrogten die het op mijn leven hebben gemunt. Ik laat me niet kisten en loop zwaaiend met mijn brandend zwaard de witte lopers tegemoet. Een scherp piepend geluid trekt mijn aandacht en ik draai mij verschrikt om.

Shit, de wekker gaat. Het is 3:30 als ik wreed uit mijn droom wordt getrokken, een droom die het gevolg lijkt te zijn van drie maanden intensieve Game of Thrones te kijken.

Portugal
We vertrekken vandaag naar Portugal. Een roadtrip door Portugal. Monique Maas en Jessie van Boekel is mijn reisgezelschap en omdat we bijna 1300 km op de eerste dag moeten overbruggen, gaan we vroeg op pad.

Als ik naar buiten kijk, is de nacht nog volop aanwezig en het alzienend oog, de maan, staart mij in haar volle glorie recht in mijn gezicht. Het lukt me om de andere twee hemellichamen op tijd in de auto te krijgen en klokslag vier uur zijn we op pad.

Vakantiestress
Van vakantiestress is geen sprake dit jaar. Alles is op tijd, alles in orde, alles is klaar om mee te nemen en we zijn op tijd vertrokken. Monique doet haar hemellichaam Zon eer aan door het zonnetje te zijn en de vakantiestress over te laten aan mindere goden. Ster Jessie heeft daar wat meer moeite mee als ze na een uurtje of 8 slapen in de auto, luidkeels mee gaat zingen met haar eigen Spotify list. Dat ze ster alures heeft, is een ieder die haar een beetje kent, wel bekend. Dat enig zangtalent haar ontbreekt lijkt maar moeilijk tot haar door te dringen en wordt ten koste van onze trommelvliezen herhaaldelijk op de proef gesteld.

De nacht
Prachtig als je in de nacht vertrekt. De maan die mij bij het opstaan vol aankeek begeleid ons op onze reis door Nederland en Belgie. Een volle maan die de weg en haar omgeving verlicht en continue voor ons blijft hangen. Als we Frankrijk binnen rijden begint de laaghangende bewolking en daarna de bomen op de horizon de maan te vervagen om hem uiteindelijk uit ons zicht te laten verdwijnen. Op hetzelfde moment begint de zon zich achter ons met het licht te bemoeien door langzaam de hemel via een oranje gloed, gevolgd door een rode gloed om vervolgens de hemel in helblauwe lichten te laten ontwaken. Een prachtig schouwspel als je het wil zien.

De bestemming
Pas bij Bordeaux in Zuid Frankrijk beginnen wat files te ontstaan, maar uiteindelijk hebben we er precies de 12 uur geplande reis over gedaan om in San Sebastian in Noord Spanje aan te komen.
Het hotel in het centrum ziet er prima uit en we sluiten de dag af met een wandeling door het centrum, een drankje vooraf met lokale lekkernijen (pinxtos), een etentje bij een Italiaans visrestaurant en blogje op mijn bed.

Met de maan die hier buiten weer aanwezig is met zijn felle licht, ben ik met de zon en een ster in mijn kamer in goede handen en ligt het hemellichaam wereld aan mijn voeten. Deze vakantie kan niet meer stuk.

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :135