Met de Camper door Amerika

Bij velen op de bucketlist, bij Monique en ik zeker ook, met de camper door Amerika reizen. We hebben een wat bijzondere reis geboekt, niet een georganiseerde tour maar we gaan naar de fabriek van Bear RV in Chicago. Bear RV is een wereldspeler in de productie van campers. RV staat voor Recreational Vehicle. Ieder jaar gaan er vanuit deze fabriek in Chicago een aantal nieuwe campers naar de verhuurbedrijven van Bear RV in Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Om deze nieuwe campers naar hun nieuwe bestemming te brengen, zoeken ze mensen om de relocation en het testrijden voor hun rekening te nemen. Wij zijn de beroerdste niet dus wij melden ons aan en gaan op weg naar het land van onbegrenste mogelijkheden om een nieuwe camper naar Los Angeles te brengen. We nemen daar 25 dagen de tijd voor dus we kunnen er een leuke vakantie van maken.

We moeten zelf onze route bepalen en in eerste instantie lijkt ons route 66 een leuke en mooie route. Route 66 is de historisch eerste weg van Oost naar West Amerika. Als je de weg zoveel mogelijk oorspronkelijk volgt heb je ongeveer 4500 km nodig. Wij willen maximaal 3500 km gaan rijden dus ik ga aan de slag de route in te korten. Nadeel van deze route is dat vooral in het begin je vrij Noordelijk blijft en met temperaturen rond het vriespunt in Chicago op dit moment doet dit ons besluiten, drie dagen voor vertrek, de route helemaal om te gooien en zo snel mogelijk naar het zuiden te rijden via Indianapolis, Nasville en Memphis waar het lekker rond de 20 graden is. Met een camper wil je toch lekker zoveel mogelijk buiten in de natuur vertoeven.

Daarna blijven we lekker in het Zuiden om bij Phoenix omhoog te gaan naar Las Vegas om te eindigen in Los Angeles. Alleen de hoofdroute vastgelegd, verder laten we ons de komende 25 dagen leiden door het lot en ons eigen avontuur in dit land van onbegrenste mogelijkheden.

Aantal keer gelezen :0