Finland dag 4

Een nieuwe dag om herinneringen te maken. Na een lekker ontbijt worden we om 10:00 uur door de bus opgehaald om een bezoek te brengen aan de Hetta Husky farm. Een boerderij waar zo’n kleine 200 husky’s worden gehouden. Het is een combinatie van een opvanghuis voor verlaten of verwaarloosde dieren en afvallers van andere husky farms die meer prestatie gericht zijn met het racen met sleeen. De dieren worden goed behandeld en zitten in ruime hokken of buiten met hun eigen hok. 

Na een kleine rondleiding worden we met een kopje warme bessensap in de knusse ronde, tipi-achtige boshut met hardvuur, bijgepraat over de farm en over husky’s. Ze hebben hier geen Siberische Husky’s (die fluffy honden met groen ogen), maar Alaskische Husky’s. Deze zijn wat minder mooi kwa uiterlijk maar superlieve beesten en zeker zo sterk. Hondenliefhebbers kunnen hier hun lol op want de 200 dieren zitten verspreid in grote en kleine hokken en iedereen mag ze aaien. Ze zijn erg aanhankleijk en als ze mensen zien, zeer luidruchtig. Ze janken en huilen, een heerlijk concert van de natuur!

We gaan ook met de husky slee mee, maar wat ik niet wist is dat we een eigen slee met 6 honden mogen besturen! In twee groepen van 10 sleeen maken we een prachtige tocht over het meer en door de bossen! Supergaaf om te doen en mee te maken!

Later in de middag brengen we nog een bezoek aan een sneeuwkasteel in Harry Potter thema. Ietwat tegenvallend maar leuk genoeg om blij te zijn dat we het hebben gedaan. Ze bouwen het kasteel geheel van sneeuw, nou ja kasteel, een grote ruimte met drie kamers, ieder jaar met een thema. Na een kort bezoek met weer die warme bessensap die je strot begint uit te komen, worden we In de slee achter een sneeuwscooter weer netjes bij ons kasteel afgeleverd, waarna we de avond in gaan om op te warmen en de mooie ervaringen te verwerken. 

Aantal keer gelezen :0