Peak District (2)

Rond 17:00 uur komen we in Europoort aan om in te checken op de boot. Een enorm schip van 215 meter lang waar we via een geasfalteerde weg direct in de zijkant van het schip worden geleid waardoor het voelt alsof het schip je opslokt in zijn enorme hongerige maag. We krijgen een plaats toegewezen op dek 7 waar de personen auto’s komen te staan en gaan op zoek naar onze hut. Via een 150 meter lange gang op dek 10, zoeken we ons hutnummer en terwijl we dat doen, voelen we wat gebrom van de motoren en licht gewieg van het schip zelf. Monique begint ietwat zenuwachtig te worden en ik besluit het gevoel van de Titanic wat ik heb maar niet ter sprake te brengen om de sfeer niet voor vertrek al te verpesten. We stellen ons verder niet aan en gaan de hut binnen. Een net niet gezellig ingerichte hut met een stapelbed ligt op ons te wachten en zal de komende 12 uur ons nieuwe thuis worden.

Een boot die van Europoort naar Hull vaart, dat kan toch niet bijzonder zijn ? Nou ze doen wel hun best om er iets bijzonders van te maken. Een bioscoop, restaurants, bars, winkels en een ware disco. Alles wordt uit de kast gehaald om de reizigers te vermaken. In een disco staat een band enorm haar best te doen, maar de schelle stem van de zangeres, de te lange haren van de gitarist en basist, maken de verwachtingen net niet waar. De stemming zit er wel in en ze hebben er plezier in en tenslotte is dat het belangrijkste. Een bont gezelschap zit er op zo’n boot, het gaat van gezinnetjes en chauffeurs, tot klasgenootjes en vriendengroepen. Het gaat van bejaarden tot baby’s en van stoere motorrijders tot sportieve fietsers. Een gemixt gezelschap die allen iets gemeen hebben en dat is op tijd de overkant halen om hun ding te doen. Ons ding is het Peak district, een 350 vierkante kilometer groot nationaal park met het meest spectaculaire en gevarieerde landschap van Engeland. Het district is onderverdeeld in het noordelijk gedeelte wat Dark Peak heet en veelal bestaat uit heidegebieden en bergen en het zuidelijke deel wat Whyte Peak heet waar de meeste mensen wonen.

Na een onrustige nacht op de boot als het gevolg van het lawaai op de gang van dronken mensen en het gebrom van vier hard werkende dieselmotoren Wärtsilä 9L46C die een totaal vermogen geven van 37,800 kilowatt (50,700 pk) en een snelheid kunnen opleveren van 41 km/h (heerlijk dat internet voor dit soort nutteloze details, heerlijk !), worden we rond 6:00 in de ochtend gewekt door de speaker die aangeeft dat we rond 7:30 van de boot af kunnen. Direct na het verlaten van de boot, komen we na de douane controle te zijn gepasseerd terecht in de regen, in de file en aan de verkeerde kant van de weg. De stemming zit er direct al weer in !

Na twee uur rijden komen we bij ons Hotel aan, het Alison House Hotel in Derby. Een achteraf liggend landhuis wat is uitgebouwd tot Hotel. Bij het inchecken krijgen we de suite toegewezen, waarom is ons niet duidelijk want we hebben een normale kamer geboekt, maar we genieten er van. Een enorme kamer van alle luxe voorzien met uitzicht op een prachtige tuin.

white_peak_chrome_hill_landsWe besluiten de omgeving te gaan verkennen en stippelen een route uit door de omgeving. Met de auto gaan we op pad en de omgeving is inderdaad overweldigend. Het is een glooiend landschap met ontelbaar veel schapen, koeien en zelfs herten die op sommige plekken zelfs op de weg lopen en een gevaar voor hun eigen leven vormen. Prachtige dorpen, schitterende velden, bossen en vergezichten. De herfst is hier al lichtjes ingetreden dus de kleuren zijn schitterend. Tevens een bezoek aan een adembenemend mooi landgoed “Chatsworth House” gebracht. Kortom, een geslaagde ontdekkingsreis door het zuiden van Peak District.

We sluiten de dag af met een diner in ons Hotel en krijgen de menu kaart gepresenteerd. Na wat opstart problemen van de ober omdat hij ons twee verschillende kaarten heeft gegeven en vergeet de witte wijn die we hebben gekozen in een koeler te doen. Daarna het brood nog vergeten, maar na dit alles gecorrigeerd te hebben, vervolgen we onze culinaire zoektocht en bestellen we een heerlijk gerecht om de dag in stijl af te sluiten. Monique zigzagt van slechts twee glazen wijn gezellig weer naar boven en de fietstocht van laatst komt weer boven, alhoewel ze het potje met vet lied gelukkig achterwege laat. Benieuwd naar haar zangkunsten van laatst ? Klik hier.

We gaan we ons voorbereiden op de volgende dag die we in het Noorden van The Peak District zullen gaan doorbrengen.

Chatsworth House in de regen

Chatsworth House in de regen

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

 

Aantal keer gelezen :480