Peak District (1)

Monique en ik hadden nog een weekje vakantie tegoed. Afgelopen zomer hebben we namelijk twee weken op Kreta doorgebracht met twee van onze zes kinderen en de derde week op een later tijdstip gepland. Eerst wilde we lekker in de buurt blijven en iets in Nederland gaan doen met z’n tweetjes, echter heb ik een maand of twee geleden iets gelezen over een gebied in het midden van Engeland genaamd The Peak District. Een van de mooiste gebieden van Engeland schijnt het te zijn wat daarom is vastgelegd als een National Park. Het is het gebied waar de meeste Robin Hood films worden opgenomen dus dan kun je er wel iets bij voorstellen hoe dit er uit ziet. We gaan per boot van Rotterdam naar Hull om van daaruit verder te rijden naar ons Hotel in dat gebied.

Vrijdag lekker op tijd vertrokken na het gebruikelijk stress gedrag van Monique die koste wat kost alles moet wassen, stofzuigen en vooral de toilet en de douche een beurt moet geven. Voor een man is dit een wonderlijk en onbegrijpelijk tafereel waar het nut totaal niet van wordt ingezien. We gaan dus het toilet en de douche extra goed schoonmaken om het een week lang niet te gebruiken om het een week later weer onder het stof terug aan te treffen, dus……..

Net voordat we willen vertrekken komt Kayleigh, mijn dochter, uit bed met opgezwollen en rode ogen. Of ik even met haar naar de dokter kan. Ehh, ja dat kan maar ik moet eigenlijk weg. En dan sta je voor de keuze, nu wordt je als vader op de proef gesteld, nu worden de mannen gescheiden van de jongens. De keuze tussen je dochter en je eigen belang. De keuze tussen het welzijn van je dochter en mijn eigen welzijn, de keuze tussen haar gezondheid en de mijne. Want wat kan er allemaal gebeuren als met haar naar de dokter ga, ik kan verdwalen, een ongeluk krijgen of  in de verleiding komen er met een andere vrouw er vandoor te gaan. Kortom, er loeren zoveel gevaren die de reis naar Engeland kunnen dwarsbomen dat ik aan Monique vraag ook even naar haar ogen te kijken en dan komt de kracht van een vrouw naar boven, dan onderscheiden de vrouwen zich weer van de meisjes en wordt de jarenlange medische opleiding van Monique vol uitbetaald: “Je kunt ook even bellen dan schrijft de assistente in overleg met de huisarts wel iets voor”. Okee ….

the pride of hull

The Pride of Hull

En zo geschiede, we zijn op tijd vertrokken naar Rotterdam en omdat we op tijd zijn vertrokken, hebben we een tussenstop gemaakt bij de Markthal. Je weet wel die overdekte markt in Rotterdam met wat exclusievere producten. Een sfeervolle hal met inderdaad prachtige producten in een sfeervolle hal, uitgestald op mooi ingerichte winkeltjes. We eten en drinken wat om daarna onze weg naar de boot “The Pride of Hull” te vervolgen waarmee we de oversteek gaan maken naar het land van Robin Hood, je weet wel die man die steelt van de rijken om het weg te geven aan de armen. Of we tot de rijken of de armen behoren heb ik nog niet kunnen vaststellen, we zullen het zien. Als je namelijk gelukkig bent en je hebt geen geld, dan ben je toch rijk. Wanneer je ongelukkig bent maar veel rijkdom hebt, voel je jezelf arm. Als je gelukkig bent en je hebt ook nog veel geld vind ik dat je echt rijk bent. Ben je ongelukkig en heb je geen cent te makken, heb je pech ……..

 

 

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :364