Jeffrey op Mallorca

17 augustus 2014

Eerste dag op Mallorca. Na 3 maanden weer een keer Jeffrey van Teeffelen gezien die hier stage loopt. Eiland van de zon, vakantie en mooie omgeving. Nee pap, het is altijd mooi weer hier. Nou Jef, not dus. Het regent de hele dag. En natuurlijk krijg je dan te horen dat je dit nog nog niet eerder hebt meegemaakt en dat het morgen weer helemaal goed komt….. Ja, ja
Maar wel super om hem weer te zien.

Goed: het weer zit dus tegen en pindakaas is niet toegestaan, die hebben ze op het vliegveld afgepakt. Nou dan zullen de mensen op Mallorca toch wel aardig zijn, toch ….
Jeffrey heeft gel nodig en ik ging toch even shoppen dus dat komt goed. Ik loop de eerste de beste Supermarket binnen en zoek de gel. Snel gevonden, geen probleem, naar de kassa en afrekenen. Kijkt die man van de kassa eerst naar de gel en vervolgens naar mijn hoofd. Nou dat had van mij iets minder opvallend gemogen hoor. Maar goed, je gaat op vakantie geen ruzie lopen maken over de tekortkomingen van een kassier. Na het afrekenen hoor ik ze achter mijn rug om smoezelen in het Spaans, en hartelijk lachen. Ten eerste vindt ik het onbeleefd om in het Spaans te smoezelen als je uit Nederland komt en ten tweede is het jammer dat mensen ten kosten van iemand anders, die bewust zijn haren tot aan het nulniveau cultiveert, hun pleziertje willen hebben. Tot zo ver de aardige mensen op Mallorca…..

18 augustus 2014

Nou de zon is op Mallorca doorgebroken. Het is dus toch nog goedgekomen. Pindakaas hebben Monique Maas en Kayleigh van Teeffelen mee kunnen nemen in kleine verpakkingen ????.
Na twee mannendagen met Jeffrey van Teeffelen zijn dan nu de vrouwendagen aangebroken. Nou dan weet je het wel. Dat vrouwen (te) veel praten is niets nieuws. Dat vrouwen als ze verkouden zijn en met verstopte voorhoofd holtes in het vliegtuig stappen om na aankomst volledig dicht te zitten en elkaar niet meer horen met als gevolg dat het vele praten door elkaar heen gaat, was nieuw voor mij. Toen het gesprek overging in echte vrouwenpraat heb ik mijn lot geaccepteerd en het initiatief uit handen moeten geven. Jef het was een korte, maar mooie tijd.

20 augustus 2014

Vandaag eens de andere kant van Mallorca bekeken. We zitten in het hotel waar Jeffrey van Teeffelen stage loopt. Dit is de place to be voor die toeristen die vanaf 10 uur in de ochtend totdat ze er bij neervallen aan het bier willen zitten. Kenmerkend was een Duitser op leeftijd die 6 keer probeerde via een wiegende beweging op zijn ligbed op het strand overeind te komen. Helaas het is hem niet gelukt. Drank en overgewicht waren zijn vijanden, maar waarschijnlijk vindt hij zijn vakantie meer dan geslaagd. Dit is wel een typische gast van dit gebied. Gelukkig zijn er ook veel mensen hier die genieten van de zon en mooie omgeving.
Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat de mensen op Mallorca echt aardig zijn. Een gemoedelijke sfeer hangt er ondanks de vele dranktoeristen.
Vandaag hebben we letterlijk de andere kant van het eiland gezien. We hebben een auto gehuurd en naar het oosten van het eiland gereden. Daar hebben we de grotten bekeken, twee prachtige baaitjes bezocht en heerlijk gegeten in de hoofdstad Palma. Wederom veel aardige mensen gezien en gesproken.
Ondanks de valse start met regen en een tekort aan pindakaas in een omgeving met mensen die gelgebruik bij kale mensen maar vreemd vinden, heb ik het prima naar mijn zin.
En wat die vrouwen betreft, ach die vallen eigenlijk ook wel mee. Als je ze eenmaal gewend bent dan wil je ook niet meer zonder. Het gaat niet voor niets al duizenden jaren goed tussen die twee groepen. Als die eikels in Moskou en Washington nu ook eens zouden beseffen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn, dan zou de wereld ook eens lekker op vakantie kunnen. Wat zou dat mooi zijn.

mallorca1

Aantal keer gelezen :439