Als de dood voor de deur staat. Hoofdstuk 12

De invulling van de afscheidsdienst is iets wat op ons afkomt waar we nooit bij stil hebben gestaan. We hebben het er nooit over gehad eigenlijk. Henk Klijn, de begrafenis ondernemer, stelt voor om iemand in te schakelen die ideeën kan uitwerken en het geheel kan organiseren.
Het wordt Willemijn Bakx, funerair speaker. Een aardige vrouw, die wat stug overkomt, maar al snel blijkt Willemijn de situatie haarfijn aan te voelen en in korte tijd een hechte band op te bouwen met ons allen. De kinderen zijn sinds die beruchte zondagavond tot aan nu bij alles aanwezig geweest. Ze hebben alles meegemaakt, alles gezien, alles gehoord. Ze wilde dit en het was voor mij heel belangrijk en fijn dat ze er bij waren. In het verwerkingsproces later zullen ze hier hopelijk wat aan hebben. Omdat er weinig vragen over zijn gebleven wat er allemaal is gebeurd zullen ze het allemaal hopelijk allemaal wat makkelijker op een rijtje krijgen. Ook bij de voorbereiding van de dienst zijn de kinderen er bij om samen een invulling aan de dienst te geven.

Willemijn komt met een boek met gedichten en verhalen aanzetten, die we direct van tafel halen omdat we er zeker van zijn geen vaste gedichten of verhalen willen. Het moet iets persoonlijks zijn van ons naar haar toe maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je zit nog vol verdriet en ongeloof en nu moet je zaken gaan verzinnen voor het afscheid van je geliefde en moeder. Toch blijkt het niet zo moeilijk te zijn. Als eerste werd gevraagd of wij iets willen voordragen of doen. Jeffrey en Kayleigh geven aan dit liever niet te doen. Kenny en ik voelen de behoefte om dit wel te doen. De muziek zoeken we uit en we komen op een aantal liedjes met speciale betekenis. Neem eens de tijd de liedjes te beluisteren en denk dan aan de mensen waar je van houdt. Sta eens stil bij wat je allemaal wel hebt en laat het materialistische wat je niet hebt even achter je. Relativeer en accepteer, het maakt je leven veel gemakkelijker weet ik inmiddels een aantal jaren later …..

  • Sunrise van Norah Jones.
    Dit lied heeft speciale betekenis omdat Lizzy de zon in ons leven was. Een zon die er elke dag voor ons is geweest en ons de warmte heeft gegeven. Norah Jones was ook wel een van de artiesten die we allebei erg mooi vonden.

  • The Family Tree van Venice. 
    Lizzy was een van de grootste fans van Venice. Alhoewel Lizzy niet bekend staat als een uitbundig type, kon ze wel erg genieten van de mooie nummers van Venice. Bijna alle concerten die Venice heeft gehouden in Nederland heeft ze bijgewoond. Het nummer The Family Tree spreekt voor zich. Een familieband is de sterkste verbinding tussen mensen.

  • The girl from yesterday van The Eagles.
    Misschien nog wel een grotere fan was Lizzy van The Eagles. Ook hiervan vele concerten bijgewoond en ik denk dat we wel 10 CD’s van The Eagles hebben liggen. The girl from yesterday…..

  • The Circle of Live van Venice.
    Dit nummer geeft de cirkel van het leven aan en is een lied wat ons zeer aan het hart ligt. Daar waar het leven begint en eindigt.

  • Starting here again van Venice.
    Dit nummer heeft ons beide altijd kippenvel bezorgd. Misschien wel het mooiste lied ooit met een climax halverwege. We hebben Venice een aantal keer live gehoord en als je dit nummer live hoort zingen wordt je in de opbouw van het lied opgezwolgen en op de climax van het lied in een oneindige ruimte gesmeten, heerlijk !

  • Love will keep us alive van The Eagles.
    Dit nummer hebben we gekozen om aan te geven dat we met de liefde voor elkaar door zullen moeten en met diezelfde liefde zal het ook gaan lukken, het zal wel moeten…..

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn Blog via E-mail”]

 

Aantal keer gelezen :1285

Reacties

  1. 1

    gerard van de Pavert zegt

    Wederom respect, mooie nummers, als ik venice hoor, dan denk ik aan lizzy, was ook voor het eerst, en ik hun hoorde bij jullie.

  2. 5

    ria nieuwenhuizen zegt

    Ja we kennen elkaar niet alleen via mijn dochter maar wat wederom een respect